اجتماعی ،فرهنگی

تهیه موضوعات اجتماعی فرهنگی در مورد آهنگران

اجتماعی ،فرهنگی

تهیه موضوعات اجتماعی فرهنگی در مورد آهنگران

معلومات درباره سبزی جات

کشت و پرورش پیاز در هرات افغانستان

          پیاز[1] هم مانند اکثر سبزیجات در هرات کشت می شود و کشت این نبات به دو نوع صورت می گیرد یکی کشت سرده و دیگری گرمه که نوع سرده آن در برج حوت صورت می گیرد و کشت گرمه آن به برج عقرب مناسب می باشد. ابتدا زمین را توسط گاورانی به عمق 30 سانتی متر شخم زده می شود، بعد ازآن زمین دیسک زده شده و ماله میگردد و بعد از آن مزرعه را کود می دهیم که برای این منظور از دو نوع کود استفاده می کنند یکی کود حیوانی و دیگری کود کیمیاوی که مقدار کود حیوانی فی جریب صد خر یا صد فورقون می باشد و از کود کیمیاوی می توان یک بوجی کود سونیا فی جریب استفاده کرد بعد از کوددهی تخم را بصورت دست پاش 12 کیلو گرام فی جریب می پاشانیم و بلا فاصله روی تخم ها را با قوم و یا خاک میده می پوشانیم و زمین را آبیاری می نمائیم و آبیاری را در طول مدت نموئی نبات به صورت مرتب انجام می دهیم و پیاز معمولآ در طول دوران نموئی خود به 36 مرتبه آبیاری نیاز دارد و بعد از چهارالی پنج بار آبیاری پیاز به خیشاوه برای از بین بردن علف های هرزه و سله شکنی نیاز دارد و خیشاوه پیاز در هرات توسط دست انجام می دهند.             برداشت پیاز معمولآ بعد از شش ماه صورت می گیرد که آنهم بستگی به چگونه مصرف کردن آن دارد اگر ما پیاز را به مقصد برداشت سبز و خورد و تازه خواسته باشیم هر زمان می توانیم از دیگر سبزیجات موجود در باغچه جمع همراه با پیاز برداشت کنیم یعنی منظور استفاده از پیاز برای مقصد ترکاری می باشد ولی درمورد کلچه پیاز برداشت آن بعد از 180 روز از زمان کاشت انجام می شود. و زمانیکه می خواهیم کلچه پیاز را جمع آوری کنیم بیست روز قبل از برداشت آبیاری را متوقف می کنیم تا پیاز ها کاملآ در مزرعه خشک شده و اجزای سبزینه آن از بین برود. بهترین موقع آبیاری زمانی میباشد که رنگ برگ ها سیاه می شود. باید یادآور شد که اکثر دهاقین در هرات تخم های بذری شان را از بازار از دوکان های عطاری خریداری نموده و زرع می نمایند اولین موسسه که برای زارعین در طی سال جاری تخم های اصلاح شده را توزیع نموده موسسه Brac می باشد. امراض و آفات مروج در مزارع هرات شامل نوعی مرض بنام لکه سفیدی یا لکه پیسی برگ می باشد که زارعین از آن شکوه دارند و دو نوع آفت مروج می باشد یکی شل سیاه و دیگری کرم علفی می باشد و برای کنترول این دو نوع آفت از کنه کش ها استفاده می نمایند. علف های هرزه مزرعه پیاز در هرات شامل خلفه،سلمه،سلام کنک،مژه اسپ، داتوره، شیر پنجه و غیره می باشد که به طریق میخانیکی یعنی بادست کنترول می شود. پیاز های مروج در هرات شامل انواع پیاز زراعتی ، پیاز معمولی، پیاز سفید وپیاز سرخ میباشد.

 انتقال وفروش پیاز:    

         زمانیکه پیازهای مزرعه جمع آوری شد آنها را اگر به شکل تازه یعنی با اجزای سبز آن بود دسته نموده و انتقال داده می شود ولی اگر کلچه پیاز بود آنها را در بوجی ها انداخته و توسط زرنج و یا موتر و بعضی هم توسط خر انتقال داده و به میدان بار میرسانند و در آنجا طوری که تحقیق نمودم در طی سال جاری هر چهار کیلو پیاز را به 10-15 افغانی فروخته اند.  

    خواص درمـــــــانی پیـــــــــاز:-

 پیاز خام دارائی ویتامین های فراوانی C و ویتامین A,B و همچنین املاح معدنی از قبیل گوگرد، آهن، آهک، فسفر، پتاسیم، سودیم، آیودین، سیلیس، کلسیم، استات دوشو سیترات، اینولیس، صمغ و موم است. موجودیت فسفر پیاز قدرت فکر را بالا می برد یعنی برای ضعف حافظه می تواند مفید باشد چنانچه افرادی که بیش از حد برنج مصرف می کنند چون برنج باعث ضعیف شدن حافظه می شود.ولی این افراد می توانند این مشکل را با خوردن پیاز رفع کنند. گوگرد موجود در پیاز برای ضد عفونی خون مفید می باشد و این مواد توسط عبور در شریان ها باعث می شوند تا خون به صورت صحیح ضد عفونی شوند پیاز در شش ها زماینکه بون آن وارد شش ها می شود باعث می شود با عث بر طرف کردن مرض آسم می شـود برای ورم گلو مفید بوده و برونشیت و گریپ یا (به خاطـر وجود ماده آلیـسین) موثر است. موجودیت آیودین در پیاز باعث درمان بیماری های گواتر، اسکوریت و بیماری های انفاوی مانند ورم غده، آبسه و جوشهای زیر پوست مفید است، سیلیس موجود در پیاز در نگه داری استخوانها و رگها ضـروری می باشد.پیاز حاوی مقداری هورمون و دیاستاز است که موثر تقویت غده اشکی و گوارش وغده حنسی می شود و دارائی انتی بیوتیک است که خون مجرای تنفسی را ضدعفونی می کند. بیماری های قند، کلیوی، مثانه، ورم ساقه، پروستات و رماتیسم مفصلی را می توان توسط پیاز تداوی نمود.پیاز در سیستم اعصاب مرکزی باعث آرامش در هنگام خستگی اعصاب می شود و همچنین باعث تقویت غده های اعصاب مرکزی می شود. در سیستم گردش خون باعث پایین آوردن فشار خون، کاهش چربی خون، پیشگیری و درمان تصلب شرائین می گردد. باعث پائین آوردن قند خون (دیابت)، آشتها آور، ضد اسپاسم (انقباض، تشنج انقباضی)، رفع سنگهای مجرای صفرا، درمان اختلالات روده، رفع مسمومیت های حاد در سیستم گوارشی (داخلی) بدن می شود.ادرار آور (مدر)، کاهش یوریا خون، دفع سنگهای مجرای ادراری، رفع آندوم پروستات، رفع احتباس ادرار، درمان التهاب مجرای ادراری، درمان عفونیت مثانه درسیستم مجرای ادرار می شود. در سیستم مجرای تنفسی مسکن سرفه و سرما خوردگی د رافرادی که از خشکی دماغ رنج می برند باعث رفع ترمیمات سوختگی، پسوریازس (داءالصدف)، درمان برص (ویتیلیگو)، جلو گیری از ریزش مو، مسکن درد والتیام زخم، ضد قارچ، درمان آبسه و تاول، ضد باکتر، درمان همورویید، تقویت باء، ضد عفونی کننده (گند زاد) رفع گزیدگی، پیشگیری و درمان بیماری سرطان ضد آسکوربوت و به همین دلایل موارد استفاده زیادی در دارو سازی و درمان گیاهی می داشته باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد